JOFRE CULLELL I JANIKA LOIV VENCEN AMB SOLVÈNCIA A LA COPA CATALANA INTERNACIONAL BIKING POINT DE GAVÀ

Ambdos ciclistes van anar incrementant la seva diferència amb el pas de les voltes i no van mostrar cap signe de debilitat.

Arribava la segona prova de la Copa Catalana Internacional, després de la gran estrena del campionat a Banyoles. Ciclistes de 15 nacionalitats es reunien a Gavà per disputar unes curses de XCO en un circuit molt atractiu, que s’estrenava al certamen, aquest 2023.

Un recorregut variat i sense descansos que anava minant el físic de tots els participants que van sofrir el sol imponent durant tot el dia. Després de les curses de les categories inferiors, es va donar el tret de sortida la cursa femenina. En aquesta, la principal candidata al triomf, era la campiona d’Estònia, Janika Loiv (Brentjens MountainBike Team). No obstant, la txeca Stepanova (Ceska Sporitelna Accolade), Bosch (BH Coloma Team) o Sara Gay (Massi) voldrien donar tot el que tenien per obtenir una bona posició.

A la primera volta, Loiv i Stepanova ja van agafar un bon avantatge. L’estoniana intentava despenjar a Stepanova, però no aconseguia obtenir una distància considerable fins que a meitat de cursa va fer un canvi de ritme demolidor. No hi va haver resposta. Loiv va escapar-se direcció la victòria, entrant a meta en solitari amb un temps de 1:14:39. Per darrere, van tancar el podi Stepanova i Bosch.

S’acostava l’hora de la cursa elit i sub 23 masculí. Atmosfera ideal per competir i el desenvolupament de la prova no va decebre. Jofre Cullell (BH Coloma Team) era clar favorit i va exhibir-se. En un inici on tots els seus contricants van intentar deixar-lo enrere, Cullell va agafar la capdavantera de la cursa i només Mario Sinués (CC Amunt) va poder agafar-li la roda. Cursa trencada en petits grups de perseguidors.

Cullell va seguir marcant un fort ritme i Sinués es va despenjar. Per darrere, la pugna pel podi es preveia vibrant entre Ferrer, Ever i Carvacho. Cullell mantenia el seu nivell i arribava a meta amb temps de 1:14:30. Sinués va mantenir la segona posició i Ferrer va aconseguir el tercer lloc.

Sense poder descansar, el campionat arriba a Corró d’Amunt

El 2 d’abril, es disputarà la tercera prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point 2023. Un circuit clàssic i molt exigent a nivell físic que posarà a prova a tots els corredors.